Onze website gebruikt cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Deze cookies worden door ons en door derde partijen zoals Google en Facebook gegenereerd. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacy policy.

Support

Wat is een subdomein en waarom gebruik je een subdomein?

Een domeinnaam is steeds een naam onder een ’top level domain’. Bijvoorbeeld squarebrackets.be waar .be de top level domain is. Een subdomein is een extra niveau dat je hieraan toevoegt, bijvoorbeeld admin.cntrl.be. Hier is .be het top level domain, cntrl de domeinnaam en admin het subdomein.

Waarom gebruik je een subdomein?

Een subdomein wordt vaak gebruikt om bepaalde functionaliteiten te scheiden van je hoofd domein. De meest voorkomende is bijvoorbeeld mail.xxx.xx. Hierbij willen we de mailservers duidelijk scheiden van de publieke website. Denk bijvoorbeeld aan een ticketing systeem of een webshop.

Hoe maak ik een subdomein aan?

Ben je ervan overtuigd dat je een subdomein nodig hebt, dan kan je dit zelf eenvoudig aanmaken.

  • Log hiervoor in op DirectAdmin en klik in je controlepaneel op Subdomain Management (Subdomein beheer).
  • Vervolgens krijg je een lijst (nu nog leeg) te zien met de aangemaakte subdomeinen en een formulier waar je een nieuwe subdomein kan aanmaken. Voer de gewenste naam van je subdomein in bij ‘Add Sub-domain’ en klik op Create.
  • Er is nu een mapje bijgemaakt op de ftp server met de naam van je subdomein. Zo kan je deze gebruiken om een ander deel van je website te hosten. Je kan er ook voor kiezen om je subdomein te laten doorverwijzen naar een andere url.
Bel mij verzoek
Vul je gegevens hieronder in en we proberen je terug te bellen op het gevraagde tijdstip.


    Powered by