Onze website gebruikt cookies om je gebruikerservaring te verbeteren. Deze cookies worden door ons en door derde partijen zoals Google en Facebook gegenereerd. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacy policy.

Support

Hoe voeg ik mijn e-mail account toe in Google

Let op!

Onze e-mail servers gebruiken geen push technologie zoals je gewoon bent bij professionele e-mail leveranciers zoals Google en Microsoft 365. Je kan perfect e-mail gebruiken op onze servers, maar je hangt af van de frequentie van het ophalen van je nieuwe berichten door de e-mail applicatie.
 1. Ga om te beginnen naar https://gmail.com/, log hier in met een bestaand Google account.
 2. Zodra je ingelogd bent ga je naar het tandwiel icoontje rechts bovenaan op de pagina. Hier klik je op ‘Alle instellingen bekijken‘.
 3. Je komt nu op een nieuwe pagina terecht, selecteer boven in het menu “Accounts en import“.
 4. Hier klik je op : “Een e-mailaccount toevoegen“.
 5. Er opent nu een nieuw venster, in dit venster geef je je e-mail adres op zoals aangemaakt in ons controlepaneel.
 6. Daarna krijg je de mogelijkheid om de e-mailgegevens in te geven. Let op dat je dit zorgvuldig doet, anders zal de email niet goed opgehaald kunnen worden. Hieronder een opsomming van hetgeen je moet invoeren:
  1. Gebruikersnaam mag je jouw eigen gemaakte e-mailadres invoeren
  2. Wachtwoord voer je het wachtwoord in dat jij gekozen hebt bij het aanmaken van het e-mailadres in ons controlepaneel.
  3. Bij POP-server voer je in: mail.cntrl.be
  4. Bij de poort, kies je de poort : 995
  5. Een kopie van opgehaalde berichten achterlaten is optioneel. Indien je dit wil, vink je dit aan. Aangezien gmail ze ook bewaard adviseren wij dit uit te laten staan.
  6. Altijd een beveiligde SSL verbinding gebruiken moet aan, zodat jouw email verkeer volledig geëncrypt is en niet te onderscheppen valt.
  7. Binnenkomende berichten labelen is optioneel. Stel je wil dat ze automatisch in een map komen of een bepaald label krijgen, dan kan je dat aanvinken. Anders mag deze uit blijven staan.
  8. Binnenkomende berichten archiveren is ook een keuze en optioneel. Indien aan, slaan ze je inbox over en komen ze gelijk in een archief waardoor je ze niet ziet, tenzij je er naar zoekt.
  9. Eenmaal alles nagelopen en ingevoerd, klik je op de knop: “Account toevoegen“.
 7. Wanneer je ook emails wil versturen via Gmail volg je de volgende stappen.
  1. Je selecteert Ja, ik wil e-mail kunnen versturen als jouwdomein.aa en klikt op “Volgende stap”.
  2. Je voert je naam in waarmee de e-mails verstuurt dienen te worden, selecteert ‘Beschouwen als alias” en klikt op “Volgende stap“.
  3. Geef bij “SMTP-servermail.cntrl.be in. Selecteer poort 465 en geef weer de inloggegevens van je e-mail account in. Daarnaast selecteer je “Beveiligde verbinding via SSL“.
  4. Je zal een e-mail ontvangen met een controlegetal, geef dit in om het proces af te ronden.
Bel mij verzoek
Vul je gegevens hieronder in en we proberen je terug te bellen op het gevraagde tijdstip.


  Powered by